Lapas

ceturtdiena, 2013. gada 28. marts

Krēms sausai, sasprēgājušai roku ādai.

Dziedējošs roku krēms.

Šis roku krēms ir piemērots raupjas, sausas un sasprēgājušas roku ādas kopšanai. Hohobas (jojobas) un kokosriekstu eļļu un bišu vasks bagātīgi mitrina ādu, bet alojes gels un tējaskoka un lavandas ēteriskā eļļa to dziedē. E vitamīns un greifrūtu sēklu ekstrakts konservē krēmu.
3 ēdamkarotes hohobas eļļas
1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
1 ēdamkarote sasmalcināta bišu vaska
1 kapsula (400 vien.) E vitamīna eļļas
60 ml alojes gela
5 pilieni tējaskoka ēteriskās eļļas
5 pilieni lavandas ēteriskās eļļas
3 pilieni greifrūtu sēklu ekstrakta

Traukā sajauc hohobas un kokosriekstu eļļu ar bišu vasku un silda uz lēnas uguns, līdz vasks ir izkusis. Noceļ no uguns un pievieno no kapsulas E vitamīna eļļu. Uz lēnas uguns sasilda alojes gelu. Kad abi šķidrumi ir remdeni, lēnam lej gelu eļļā, nepārtraukti maisot ar stieples putot;aju vai elektronisko mikseri ( ar vismazāko ātrumu ), līdz iegūst biezu, viendabīgu masu. Tajā iejauc ēteriskās eļļas un greifrūtu sēklu ekstraktu. Ar karoti pārliek krēmu tīrā burkā ( stikla trauciņā ), ļauj pilnībā atdzist un uzliek vāku. Krēmu uzglabā vēsā vietā.
 

trešdiena, 2013. gada 27. marts

Trennējot roku






maska rokām

Atjaunojoša jogurta maska rokām.

Medus, citrons, auzas un jogurts padara roku ādu gludu un mīkstu, bet bosvēlijas ēteriskā eļļa palīdz ādai atjaunoties.
1 ēdamkarote auzu pārslu
1 ēdamkarote pilnpiena jogurta
1 tējkarote mandeļu eļļas
1 tējkarote citronu sulas
2 pilieni bosvēlijas ēteriskās eļļas

Kafijas dzirnaviņās samaļ auzu pārslas. Miltus sajauc ar pārējām sastāvdaļām.
Masku liek un tikko mazgātu plaukstu virspuses un tur 20 minūtes.
Tad rokas noskalo ar siltu ūdeni un ieziež ar mitrinošu krēmu.

otrdiena, 2013. gada 26. marts

Krēms rokām

Maigs abrazīvs krēms rokām.

No mandelēm un auzu pārslām iegūstmaigu līdzekli, kas palīdz atbrķivot ādu no vecajām šūnām un padar to mīkstu un gludu.

1 ēdamkarote mandeļu
1 ēdamkarote auzu pārslu
1 tējkarote mandeļu eļļas

Kafijas dzirnaviņās samaļ mandeles un auzu pārslas. Miltus sajauc ar mandeļu eļļu. Samitrina rokas ar siltu ūdeni un vairākas minūtes masē ar pagatavoto krēmu. Tad rokas noskalo ar siltu ūdeni un nopurina.

Profilakse sev.



piektdiena, 2013. gada 22. marts

Pēdām (feet)

Asinsrites veicināšanai

Lai atpūtinātu nogurušas pēdas, noguļas uz grīdas un uzliek pēdas uz krēsla, lai tās atrastos augstāk par galvu. Šādā pozā atpūšas 10 minūtes. Ja pēdas ir novietotas augstāk par galvu, uzlabojas asinsrite un maznās asiņu sastrēgums kājās un pēdās.

Dabas līdzekļi..Natural resources

Augu tēja 

Šī tēja attīramīkstina un mīkstina roku ādu, kā arī padara nagus viegli griežamus. Mandeļu eļļa mitrina, bet kumelītes, klinģerītes un lavanda nomierina un dziedē ādu.

500 ml ūdens
1 ēdamkarote kaltētu kliņģerīšu
1 ēdamkarote kaltētu kumelīšu
1 ēdamkarote kaltētas lavandas
1 tējkarote mandeļu eļļas

Katlā uzkarsē ūdenī ar drogām līdz vārīšanās temperatūrai. Uzliek vāku, noceļ no uguns uz atstāj drogas ievilkties 10 minūtes. Nokāš, ielej bļodā un pievieno mandeļu eļļu. Siltajā šķidrumā rokas mērcē 10 minūtes. Kamēr rokas ir mitras, iztīra nagus un atbīda kutikulu. Tad lieto mitrinošu kremu rokām un nagiem.









Vanna kājām (bath feet)

Relaksējoša vanna nogurušām kājām.

Lavanda nomierina, bet rozmarīns vaicina asinsriti. Bļodā ar siltu ūdeni iepilina 5 pilienus lavandas ēteriskās eļļas un 2 pilienus rozmarīna ēteriskās eļļas. Ar rokām sajauc eļļas ar ūdeni. Dienas beigās nogurušas pēdas 15 minūtes tur vannā. Pēc tam tās noskalo ar vēsu ūdeni.



Dabas līdzekļi rokām

Tauksaknes tēja raupjām rokām.

Raupju un sasprāgājušu roku ādu var ārstēt, mērcējot rokas tauksakņu tējā. Tauksaknēs ir alantoīns, kas veicina veselīgu ādas šūnu augšanu.

3 ēdamkarotes kaltētu tauksakņu sakņu
750 ml ūdens

Drogu vāra ūdenī 10 minūtes, noņem no uguns un atstāj ievilkties līdz tēja kļūst remdena. (Ja ir kaltētas tauksakņu lapas, tad jāņem 6 ēdamkarotes šo lapu, jo tajās ir divreiz mazāk alantoīna nekā saknēs.) Nokāš un siltajā tējā mērcē rokas ( 15 minūtes ). Rokas nopurina un uzklāj mirtinošu krēmu vai eļļu.










(autors: Lorela Vukovica)

ceturtdiena, 2013. gada 21. marts

Kopšana

Roku ādu un nagus bojā ikdienas darbi. Aukstais laiks un pārmērīga saule roku ādu padara raupju un sausu. Katru dienu jālieto mitrinošs krēms, reizi nedeļā jāveic dabisks manikīrs. Jāsāk ar roku mērcēsānu augu tējā, tad jalieto atjaunoša roku maska vai abrazīvais krēms un visbeidzot - eļļa vai masāžas krēms, ko ierīvē rokās un nagos.

Mitrinātājs sausām rokām

Lai ātri mīkstinātu un mitrinātu sausu roku ādu, bļodā ar siltu ūdeni pievieno 5 pilienus lavandas ēteriskās eļļas un tējkaroti mandeļu eļļas. Rokas mērcē 10 minūtes, bet pēc tam ieziež ar mitrumu saglabājošu roku krēmu.

 


SPA manikīrs

SPA manikīrs- no grieķu valodas ārstēšana ar ūdeni. SPA manikīrā āda tiek atjaunināta izmantojot augu skābes. Tas ir pātīkamu procedūru kompleks,kas sevī ietver šķīstošus keramīdus saturošus preperātu pielietošanu, pīlingu, kā arī aroma terapiju. Patīkamo procedūru pabeidz ar atslābinošu masāžu.


trešdiena, 2013. gada 20. marts

Naga uzbūve

 

Nagu uzbūveNags, līdzīgi matiem, ir raga kārtas veidojums – plāksnīte, kas klāj pirkstgalu virsmu. Tas sastāv no naga ķermeņa, saknes, kas atrodas zem naga valnīša, kā arī no brīvās malas un naga gultnes. Normāls nags ir gluds, caurredzams, ar matētu spīdumu, viegli noapaļots no vienas malas līdz otrai, elastīgs. Nags sāk veidoties zem pirksta virsmas. Vispirms tas ir mīksts, tad kļūst arvien cietāks un virzās uz āru – pāri naga gultnei, kur raga slāņi kļūst caurspīdīgi. Nagu sārtumu nosaka kapilāri, kas atrodas naga gultnē un baro nagu. Tādēļ nepietiekama asins apgāde var atstāt iespaidu uz nagu augšanu. Starp citu, jauniem cilvēkiem nagi aug ātrāk nekā veciem, vīriešiem – straujāk nekā sievietēm, garo pirkstu nagi – ātrāk nekā mazo pirkstu nagi, roku nagi – ātrāk nekā kāju.
 
Naga mēnestiņš, kas atrodas pie naga pamatnes un dažkārt redzams tikai uz īkšķiem, parasti ir balts. Naga un tā mēnestiņa krāsas izmaiņas var norādīt uz veselības traucējumiem. Sarkans mēnestiņš raksturīgs cilvēkiem ar iedzimtām sirds kaitēm. Savukārt zila mēnestiņa krāsa liecina par elpceļu vai iespējamām sirds un asinsvadu problēmām. Pārāk liels mēnestiņš var norādīt uz hiperaktīvu vairogdziedzera darbību, pārāk mazs – uz pavājinātu.
 
Zemnaga asinsizplūdumivar rasties naga traumas rezultātā, taču mēdz būt saistīti ar slimībām, kas izraisa asinsvadu trauslumu. Piemēram, aknu cirozi, sirds vārstuļu kaitēm, ādas slimībām – ekzēmu, psoriāzi u.c.
 
Balti punkti vai plankumi ilgu laiku tika uzskatīti par pazīmi kalcija, īpaši kalcija fosfāta trūkumam. Taču novērots, ka daudziem cilvēkiem šīs iezīmes neizzūd arī pēc tam, kad viņi sāk pastiprināti lietot ar kalciju bagātus produktus. Tādēļ, iespējams, balto punktu cēlonis ir cinka, magnija, B6 vitamīna trūkums. No psiholoģiskā aspekta šos plankumus var izraisīt arī nogurums un trauksme. Interesanti, ka plankumi mēdz pazust, pazeminoties stresa līmenim un atrisinoties problēmām.
 
Bo ( Beau''s Līnijas ir horizontālas rievas, iespiedumi nagu plātnītē, kas parādās pēc spēcīga emocionāla stresa, kura rezultātā īslaicīgi tiek apstādināta raga šūnu veidošanās. Rievas var izraisīt arī atsevišķi medikamenti, kas pārtrauc šūnu dalīšanos, epilepsijas lēkmes, infekcijas slimības, miokarda infarkts. Šīs līnijas, kas izskatās kā grāvji vai bedrītes no vienas naga malas līdz otrai, veidojas pie naga saknes un virzās uz priekšu, tam augot. Ņemot vērā faktu, ka naga augšanas ātrums ir aptuveni 0,1 – 0,15 milimetri dienā, iespējams noteikt, kad cilvēkam bijis pārdzīvojums, kas izraisījis Bo līnijas. Tikai jāizmēra attālums starp naga sakni un rievu. Horizontāla rieva uz viena naga, visticamāk, ir tikai šī viena naga bojājums.
 
Mee''s līnijas – baltas šķērslīnijas naga plātnītē, kas saistītas ar traumu naga gultnes sākumā vai vidū. Bojājumus, kas izraisa Mee’s līnijas, iespējams gūt manikīra laikā. Līnijas ir gludas un var parādīties uz vairākiem nagiem vienlaikus. Tās mēdz šķērsot nagu visā platumā, var līdzināties naga mēnestiņam. Biežākie cēloņi ir saindēšanās ar arsēnu, smagiem metāliem, CO, hroniskas nieru slimības, perifērās ainsrites traucējumi. Šāda veida līnijas uz nagiem ir vērojamas arī sirds nepietiekamības gadījumā. Vairums garenisku pigmentjoslu nav saistītas ar iekšējiem cēloņiem. To rašanās iemesls var būt traumas, medikamenti u.c. Taču jābūt uzmanīgam, ja šādas joslas parādās uz viena naga, palielinās, kļūst tumšākas un pigmentācija novērojama arī apkārtējā ādā. Tā, iespējams, ir melanomas – audzēja – pazīme

Nagu krāsa
•Pacientiem ar hemohromatozi (pastiprinātu dzelzs uzkrāšanos organismā) var būt pelēcīgi, zilgani vai brūni nagi, gareniskas līnijas nagos. •Balta, pat dzeltenīga nokrāsa var norādīt uz aknu disfunkciju.
•Atsevišķu venerisku slimību gadījumā nagi mēdz kļūt bāli dzelteni. Šāda nagu krāsa dažkārt liecina arī par dzelteno kaiti un citām aknu problēmām. •Dzelteni, sabiezēti un šķērsām izliekti nagi, pietūkuši naga valnīši raksturīgi daudzām elpošanas slimībām.
•Cieti, biezi, dzeltenīgi nagi, iespējams, norāda uz sirds un asinsvadu un limfātiskās sistēmas problēmām.
•Cianoze (asinsrites traucējumu izraisīta zilgana ādas nokrāsa) arī nagu gultni iekrāso zilganu.
•Ļoti sarkani nagi vedina domāt par augstu asinsspiedienu un noslieci uz sirds un asinsvadu slimībām.
 
Nagu forma
Par iekšķīgām kaitēm liecina arī nagu formas izmaiņas. Cilvēkiem, kas sirgst ar hroniskām bronhu, plaušu, pleiras slimībām, aknu cirozi, nagi var izveidoties līdzīgi pulksteņa stikla formai, proti, nagu plaksnītes izliecas uz augšu (t.s. bungvālīšu pirksti – ar bumbuļveidīgiem galiem). Savukārt karošveida nagi, kas izskatās pretēji pulksteņstikla nagiem, vairumā gadījumu saistīti ar dzelzs deficīta anēmiju (mazasinību), retāk ar sēnīšinfekciju, psoriāzi vai pirkstu galu apasiņošanas traucējumiem.

internet.
foto.internet

Mācoties ķīniešu ziedus

Cītīgi mācoties ik pa laikam trennēju roku zīmējot uz tipšiem.
Ļoti liela daļa sieviešu uz savien nagiem vēlas ziedu motīvus.






Daži darbiņi.Gēla nagi